Sporro introduceert omnisportvereniging in Ootmarsum

Geplaatst op 13-04-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Artica

 

SPORRO introduceert omnisportvereniging in Ootmarsum

 

Waar sommigen in Ootmarsum misschien nog nooit van een omnisportvereniging hebben gehoord, maakt de stad er nu zelf kennis mee. SPORRO, de nieuwe omnisportvereniging in Ootmarsum, heeft als doel om mensen samen te brengen voor het uitoefenen van verschillende sporten. Want samen sporten is niet alleen gezond, maar ook heel gezellig!

 

Tijden en behoeften veranderen. Dus ook sportbehoeften. En daar speelt SPORRO Omnisport Ootmarsum op in. Sporten gaat tegenwoordig niet alleen meer om jezelf fit voelen. Ook het uitoefenen van een passie, het kwijt kunnen van energie en het maken van nieuwe ontmoetingen zijn heel belangrijk. Zo kwam de Schaatsclub uit Ootmarsum met een idee om een omnisportvereniging voor alle inwoners in en rondom Ootmarsum op te zetten. “Deze vereniging biedt allerlei activiteiten en sporten aan in een laagdrempelige abonnementsvorm. Dat maakt het voor iedereen toegankelijk”, aldus Kees Tel, voorzitter van SPORRO.

 

Schaatsclub Ootmarsum

Na meer dan 40 jaar actief te zijn geweest in met name de schaatssport, ontstond bij de Schaatsclub Ootmarsum het idee voor de omnisport. “Schaatsen is een wintersport. En aangezien wij in Ootmarsum geen binnen-schaatsbaan hebben, moesten we al wat verder weg”, vertelt Kees. Vanuit de behoefte voor een sportvereniging in de buurt werd omnisportvereniging SPORRO geboren. De initiatiefnemers hopen met deze vereniging samen sporten in Ootmarsum te stimuleren.

 

Verschillende sporten

Omnisport: bij sommigen brandt er meteen een lampje en anderen zegt het niets. Hoewel er aardig wat omnisportverenigingen bestaan, biedt niet iedere vereniging dezelfde sporten aan. SPORRO richt zich, naast het schaatsen, eerst op clinics als fietsen, skeeleren en bootcampen. Ideeën om uit te breiden zijn er wel. “In de toekomst willen we meerdere lessen en activiteiten van andere sporten aanbieden,” vertelt Kees. “Maar voor nu ligt de focus op deze vier. We vinden het vooral belangrijk om toegankelijke sportlessen voor iedereen te realiseren.”

 

Open dag 22 april

Om iedereen in en rondom Ootmarsum kennis te laten maken met SPORRO én de verschillende sporten, organiseert de vereniging een open sportdag op zaterdag 22 april. Deze feestelijke dag staat in het teken van samen sporten door middel van clinics in skeeleren, fietsen en bootcampen En om het nog sportiever te maken: de clinics worden verzorgd door bekende trainers Tom Veelers (wielrenner), Pim Brusche (skeeleraar) en Rob Reinalda (bootcamper). Vanaf 12:30 uur is iedereen welkom op de parkeerplaats bij 4Peaks aan de Denekamperstraat 73 in Ootmarsum. Voor kinderen is het ook zeker een leuk uitje. Bij voorkeur kun je je inschrijven via de site www.sporro.nl/activiteiten/1/open-dag/inschrijven. Trek je sportkleren aan en maak 22 april kennis met de omnisport!


SPORRO

 

logo-sporro-wit